100 plats indispensables de la cuina catalana

De la cuina de les àvies als germans Roca

Autor: JAUME FABREGA

Sección: GASTRONOMÍA - Cocineros y Recetas

100 plats indispensables de la cuina catalana

100 plats indispensables de la cuina catalana

15,20€ IVA INCLUIDO

Editorial:
COSSETANIA
Publicación:
01/02/2023
Colección:
DE CENT EN CENT
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

5A EDICIÓ La cuina catalana -repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca- ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de ""cànon"", hi descobrirem quins són els plats indispensables d'aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i …

5A EDICIÓ La cuina catalana -repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca- ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de ""cànon"", hi descobrirem quins són els plats indispensables d'aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i tot alguns dels que cuinen els grans xefs. Veurem com la cuina catalana és alhora arcaica, ben construïda, inventiva i evolutiva un repte al plaer i un patrimoni cultural que val la pena conservar.
Leer más

Más libros de JAUME FABREGA

Todos los libros de JAUME FABREGA

Más información del libro

100 plats indispensables de la cuina catalana

Editorial:
COSSETANIA
Fecha Publicación:
Formato:
Normal tapa blanda (libros)
ISBN:
978-84-1356-263-6
EAN:
9788413562636
Nº páginas:
264
Colección:
DE CENT EN CENT
Lengua:
CATALAN
Alto:
20 mm
Ancho:
13 mm
Sección:
GASTRONOMÍA
Sub-Sección:
Cocineros y Recetas
(Vilavenut, 1948). Historiador, escriptor, periodista i consultor gastronòmic. Ha estat professor d'Història de l'Art Contemporani i de Teoria i Tècniques de l'Art a la Universitat de Girona i professor d'Enogastronomia de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha impartit cursos d'art i gastronomia en centres acadèmics i culturals d'arreu: Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de València, Universitat d'Alacant, Perpinyà, Universitat Politècnica, Vic, UCE, etc. Ha publicat més de 80 llibres, amb 4 enciclopèdies, considerades obres de referència. Per exemple, _La cuina catalana_, en 9 volums _La cuina mediterrània_, en 3 volums _La cuina del món_, en 3 volums, i _La cuina_. _Gastronomia tradicional sana,_ en 4 volums, que inclou un gran diccionari dels productes alimentaris. La seva gran enciclopèdia sobre _La cuina catalana_ és l'obra de referència utilitzada al taller del cuiner Joan Roca, i cuiners com Ferran Adrià ?amb qui ha col·laborat?, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Fermí Puig i altres han lloat la seva aportació. Ha estat traduït a l'anglès, el francès i l'espanyol. És considerat el primer escriptor gastronòmic de la Mediterrània (segons Joan Francesc Mira, Joan Roca i altres) i un referent per la forma innovadora de presentar la cuina com un patrimoni cultural, en què combina la llengua, l'antropologia, la literatura, la història, la geografia i els viatges. Col·labora en diversos mitjans: _El Temps,_ _Revista del Baix Empordà_, entre d'altres, així com diversos mitjans digitals com Vadegust i El Temps. Té 3 blogs (_Bona Vida, Gastronomia Catalana, Catalan Cooking)_.

Otros libros en GASTRONOMÍA

También te pueden interesar